YouSee Information

Herunder er seneste information fra YouSee ifbm. Discovery Network sagen.


Vores forhandlinger med Discovery Networks har fyldt meget i medierne. Det sidste halve år har vi forsøgt at lave en ny aftale med Discovery Networks, og vi har foreslået mange forskellige modeller.

Desværre er vi ikke blevet enige, og derfor kan vi fra 1. januar 2020 ikke længere tilbyde Discovery Networks’ kanaler. Det ændrer dog ikke på, at vi stadig gerne vil lave en aftale med Discovery Networks – vi når det bare ikke på denne side af nytår.

I nedenstående kan du læse om baggrunden for hvorfor det har været svært at blive enig om en løsning.

Del denne information
– så vi i fællesskab kan sikre at boligforeningens beboere kender til situationen


Vi kan nemlig godt forstå, hvis beboere har fået indtryk af, at de mister en masse indhold fra årsskiftet.

Det er korrekt, at noget indhold forsvinder, men der kommer meget nyt og spændende til. Og der vil fortsat være masser af sport i vores tv-pakker.

Alt efter, hvilken pakke man har, kan man stadig se landsholdet spille EM i fodbold. Stadig se de bedste kampe fra Superligaen. Og man kan stadig se OL. Og så er der selvfølgelig som altid Premier League, Champions League, Formel 1 og meget meget mere.

I 2020 udskifter vi nogle af kanalerne i vores faste tv-pakker. Og samtidig giver vi adgang til endnu mere underholdning med flere originale danske serier, eksklusive filmpremierer og masser af nye film, som kan ses via YouSee Tv-boksen og YouSee Tv & Film-appen.

Materialer til jeres boligforeninger og deres beboere
Der findes også en detaljeret sportsoversigt, der giver et overblik over al den sport, man kan se i tv-pakkerne. Materialet leveres trykt og koster ikke noget for foreningen. Materialet kan også bestilles pakket i kuverter. Det eneste som boligforeningen skal hjælpe med, er at uddele materialepakken hos deres beboere.

Her kan I se materialet:
Se tv-folder
Se sportsoverblikket

Se program inspirationsguide

Få et lokalt event hos boligforeningen
Det kan også være, at boligforeningen ønsker, at vi skal afholde et lokalt event for deres beboere. Her kan vi hjælpe og svare på spørgsmål samt guide om de produkter og løsninger, beboerne kan få hos YouSee.

Husk!
På yousee.dk/tv2020 får I seneste nyt og et nemt overblik over alt den nye underholdning i 2020, og præcis hvad ændringerne i de faste tv-pakker og Bland Selv kommer til at betyde for den enkelte beboers tv-løsning.

I kan også på yousee.dk/sport få et overblik over al den sport, beboerne kan se på vores kanaler.

Venlig hilsen
YouSee Foreningssalg

YouSee og Discovery når ikke at få ny aftale på plads til årsskiftet

Jacob Mortensen, direktør for YouSee siger:

YouSee og Discovery har forhandlet siden foråret. YouSee har i en ny aftale ønsket at sikre større valgfrihed og balancerede priser, men det er desværre ikke lykkedes at finde en aftale inden deadline. Discovery’s tv-kanaler vil derfor ikke være en del af YouSee’s tv- og streaming-tilbud fra årsskiftet. YouSee ønsker fortsat at tilbyde Discovery’s indhold til sine kunder og vil derfor arbejde videre på at finde en løsning.

Selvom YouSee ønsker at fortsætte forhandlingerne med Discovery, er det nu så tæt på årsskiftet, at YouSee er nødt til at varsle sine kunder om, at Discovery Networks’ kanaler heller ikke vil være en del af Bland Selv-pakkerne fra nytår.

”Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery’s kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet. Det er vi kede af på vegne af vores kunder, og jeg kan forsikre, at vi vil forhandle videre, og håber, at vi senere i det nye år igen kan tilbyde Discovery Networks indhold i vores tv-produkter,” siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee, og fortsætter:

”Det har været vigtigt for os at finde en løsning med Discovery Networks, så vores kunder fortsat har adgang til deres indhold og kanaler. Derfor har vi arbejdet med forskellige mulige løsninger i forhandlingerne. Dels hvor Discovery Networks’ indhold kunne fortsætte som en del af Bland Selv, men også løsninger, hvor vi har tilbudt at fortsætte med flere af Discovery Networks’ kanaler i de faste pakker, herunder Kanal 5, hvor fodboldlandsholdets kvalifikationskampe vises.”

Sport bruges som løftestang for forhandlinger
Der er flere grunde til, hvorfor det denne gang har været svært at blive enige om en aftale. En af grundene er, at YouSee hverken vil eller kan blive ved med at hæve priserne på faste tv-pakker med indhold, som bliver set mindre og mindre. Selvom danskernes seervaner har ændret sig, og der er færre til at være med til at betale for kanalerne, er der fortsat en tendens til, at kanalejerne hvert år forventer højere betaling for deres kanaler. Denne tendens har skabt en negativ spiral af prisstigninger og kundeafgang.

”Der er fortsat mange kunder, der foretrækker faste tv-pakker. Vores fornemmeste opgave er at sikre en rimelig pris og det rette indhold til dem. Selvom mange tv-kanaler har færre seere end tidligere, bliver de fortsat dyrere for os distributører. Derfor bliver det endnu vigtigere at sammensætte de faste pakker, så pris og indhold afspejler tv-seernes reelle efterspørgsel. Vores kunder bør grundlæggende betale for det de ser – specielt i et tv-marked, hvor kunderne i stigende grad ønsker selv at vælge deres indhold. Det skal vores tv og streaming-produkter afspejle,” siger Jacob Mortensen.

En anden grund til, at det i disse år er svært at holde prisen på de faste tv-pakker på et fornuftigt niveau, er, at sport ofte bruges om løftestang i forhandlingerne. Sportsrettigheder er nemlig en afgørende faktor, når en stor del af danskerne vælger tv-pakke.

”Vi ønsker, at vores kunder har adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder. Men vi bliver i forhandlinger ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder,” siger Jacob Mortensen og tilføjer, at YouSee for at give tv-kunderne mere valgfrihed i 2014 lancerede Bland Selv, hvor man selv kan sammensætte en unik og personlig tv-pakke, og at det i dag er den mest populære tv-pakke blandt nye kunder.

Selvom det endnu ikke er lykkedes at lukke en aftale med mere valgfrihed og priser, der afspejler den aktuelle værdi af kanalerne, understreger Jacob Mortensen, at man fortsat vil arbejde hårdt på at finde en løsning, hvor YouSee’s kunder igen kan se Discovery Networks’ tv-kanaler.

”Vi har haft et langvarigt samarbejde med Discovery Networks, og det ønsker vi fortsat at have. Vi har mange kunder, der sætter stor pris på Discovery Networks’ indhold, og vi ønsker fortsat at lave en aftale, hvor alle Discovery Networks’ kanaler er tilgængelige i Bland Selv, og hvor landsholdets kvalifikationskampe fortsat er en del af alle vores tv-pakker.”